For private

I Familie og Trivsel tilbyder vi, ud over indsatser til kommuner, indsatser for private. Det gør vi fordi vi mener at alle familier og børn skal have muligheden for at blomstre. Vi tilbyder familiebehandling, samtaler med forældre, samtaler med børn og unge, vejledningsforløb, coaching og skolefraværsforløb.

Vi møder altid børn og forældre med respekt og nysgerrighed ud fra de udfordringer der er i familien. Sammen ser vi på hvad der udfordrer og hvilke tiltag der skal til, for at forandre den nuværende situation.

Vi vejleder selvfølgelig også i hvilke støtteforanstaltninger i som familie er i målgruppe for, hos jeres kommuner. 

Indsatser

Familiebehandling

Vores familiebehandling har et formål at hjælpe jer som familie til at genopnå trivsel for alle medlemmer i familien. Det kan være benhårdt arbejde at skulle undersøge og ændre uhensigtsmæssige dynamikker, men i vores forløb står i ikke alene om det. Vi arbejder traumebevidst og med stor respekt for de ting der kan være svære eller gør ondt – og med en erfaring og tro på, at dynamikker i familien kan ændres og bedres. I familiebehandlingen har vi forældresamtaler, børne- ungesamtaler og fællessamtaler. Vi arbejder metodisk med den narrative tilgang og med bevidning, som metode til at hjælpe forældre og børn til at opnå nye indsigter og forståelser for og om hinanden. Vi er specialister i Autismespektrumforstyrrelse, ADHD, ADD, PTSD, depression, selvskade og overgreb i familien. Vi anvender denne ekspertise i vores forløb, hvor vi anvender psykoeducation, der skaber en større forståelse for hinanden i familien og bruger det som grobund for læring om, hvordan hvert familiemedlem bedre kan møde den andens behov. Når vi forstår hinanden bedre, kan vi nemlig lettere handle og tale på en måde, der fordrer den gode og sunde relation.

Vejledning og støtte

Måske oplever I at jeres barn er i mistrivsel, men i ved ikke hvad I skal gøre, eller hvordan i skal få den hjælp, som jeres barn har behov for. Vi tilbyder vejledningsforløb for jer, der ønsker at opnå en større indsigt i jeres barns udfordringer og redskaber til hvordan I kan støtte jeres barn. Som en del af vejledningen undersøger vi sammen, hvilke foranstaltninger I er i målgruppe for i jeres kommune og vejleder jer om processen fra ansøgning til opstart af relevant indsats. Forløbet tilrettelægges ud fra hvad i har behov for i forhold til forløbet.

ADHD

Dette forløb er for familier, hvor børn eller forældre lever med ADHD/ADD. Formålet med forløbet er at give jer forældre redskaber til at forstå jeres barn og skabe de bedste rammer for jeres barns trivsel. Vi guider i forhold til hjælperedskaber- deriblandt visuelle redskaber, struktur i hverdagen, hjælp til struktur for overgange og mikroovergange og læring om low arrousal-metode, så familien opnår nye redskaber til at mindske konflikter i familien.

Som en del af forløbet arbejdes der med psykoeducation. Her arbejder vi med: Hvordan fungerer min eller mit barns neuroatypiske hjerne? Hvad kan en ADHD-hjerne, som andre hjerner har sværere ved? Hvad er svært for en ADHD-hjerne og hvordan hjælper vi den på vej, der hvor den er udfordret. Vi arbejder sammen intenst med selvforståelse eller forståelse for jer jeres barns hjerner, og selvfølgelig egen personlighed, så der kommer en større indsigt i, hvad der skal til for at være i trivsel. Formålet med at arbejde på denne måde er, at i eller jeres barn opnår en større forståelse for, hvad der fungerer eller ikke fungerer for jeres barn. Både i forhold til skole, kammerater og i hjemmet.

Autisme

Dette forløb er for familier, hvor børn eller forældre lever med autismespektrumforstyrrelse. Formålet med forløbet er at give jer forældre redskaber til at forstå jeres barn og skabe de bedste rammer for jeres barns trivsel. Vi guider i forhold til hjælperedskaber- deriblandt visuelle redskaber, struktur i hverdagen, hjælp til struktur for overgange og mikroovergange og læring om low arrousal metode, så familien opnår nye redskaber til at mindske konflikter i familien.

Som en del af forløbet arbejdes der med psykoeducation. Her arbejder vi med: Hvordan fungerer min eller mit barns neuroatypiske hjerne? Hvad kan en autisme-hjerne, som andre hjerner har sværere ved? Hvad er svært for en autisme-hjerne og hvordan hjælper vi den på vej, der hvor den er udfordret. Vi arbejder sammen intenst med selvforståelse eller forståelse for jer jeres barns hjerner og selvfølgelig egen personlighed, så der kommer en større indsigt i, hvad der skal til for at være i trivsel. Formålet med at arbejde på denne måde er, at i eller jeres barn opnår en større forståelse for, hvad der fungerer eller ikke fungerer for jeres barn. Både i forhold til skole, kammerater og i hjemmet, samt at hjælpe jeres barn til selv at opnå indsigt og et ordforråd for, egne behov og grænser

Højt konfliktniveau

Det er svært at være forælder, hvis du lever med et højt konfliktniveau med dit barns anden forældre. Desværre er det jeres barn der lider mest i sådan en situation. I Familie og Trivsel kan vi støtte dig, der som forælder oplever et svært samarbejde, og som eventuelt har sager i Familieretshuset. Vi støtter og vejleder dig i hvordan du bedst muligt understøtter dit barns trivsel. Sammen finder vi ud af hvordan du passer på dig selv, på trods af konflikten.

I forløbet anvender vi kropsorienterede metoder. Det gør vi for at hjælpe dig med at få mere ro på dit nervesystem, så du har mere overskud til dit forældreskab og så du er bedre rustet i at være i den svære situation. Vi anvender Nada-Recovery og kropsafspændinger, samt Traumesensitiv Yoga. Derudover anvender vi samtaleterapeutiske tilgange indenfor det narrative og det compassionsbaserede felt.

I forhold til dit barn, hjælper vi med at finde løsninger, hvor jeres barn kommer så lidt i klemme som muligt, i konflikten. Vi kan også have samtaleforløb med jeres barn, hvis der er behov for det. Her er formålet at hjælpe jeres barn til at navigere på bedste vis på trods af at i forældre kan have svært ved at samarbejde.

Det kan også være at i forældre er klar til at få hjælp til at udarbejde en samværsaftale, hvor jeres barns alder og behov bliver tilgodeset. Her hjælper vi jer forældre gennem et samtaleforløb, så i sammen kan finde en god samværsordning for jeres barn, uden at skulle gennem et langt og opslidende forløb i Familieretshuset. Forløb som ofte også slider på jeres barns trivsel og i mange tilfælde sætter jeres samarbejde på prøve i en grad, hvor i er dårligere stillede end inden i startede et forløb op i Familieretshuset.

Ung med ondt i livet

Har i et barn med ondt i livet? Måske har I forsøgt flere ting uden effekt? Måske er I ved at give op?

Et forløb hos Familie og Trivsel kan være med til at ændre den nuværende situation. I vores forløb undersøger vi sammen med jer familiedynamikker, adfærd, symptomer på adfærd der evt. kræver udredning i psykiatri, hvilken hjælp der kan være behov for i skole eller dagtilbud og om der er brug for en støttende foranstaltning i kommunen. Vi indretter forløbet individuelt og som det passer bedste for netop jeres familie. For nogle familier indeholder forløbet samtaler med den unge. For andre familier afholdes der familiesamtaler eller forældresamtaler. I andre situationer viser det sig, at der er behov for hjælp via psykiatri eller kommune – her hjælper vi jer også med at navigere og vejleder jer videre i processen.

Uanset hvordan forløbet skal sammensættes for jer, er det vores opgave at hjælpe jer forældre i at stå stærkt og med selvværd og selvtillid i forældreskabet, også når det er svært Vi hjælper jer med at opnå redskaber til at støtte jeres barn og med at få en større ro i forhold til jeres forældreskab.

Skolefravær

Har jeres barn mistet modet på skolen og ved I ikke, hvad I skal gøre for at hjælpe jeres barn? I Familie og Trivsel har vi stor erfaring med børn med højt skolefravær. Vi taler med jeres barn og jer og undersøger sammen, hvordan i som forældre kan støtte jeres barn. Nogle børn har mistet modet på al kontakt med andre mennesker. Her starter vi meget langsomt op og med små skridt arbejder vi på at danne tillid, først til os og på sigt til andre mennesker, til skolen og til klassekammerater.

Vi vejleder jer forældre i forhold til at hjælpe jeres barn til at opnå mere mod på livet og skolen, samt vejleder i forhold til relevante støtteforanstaltninger i kommunen eller på skolen. Vi ser det som vores opgave at hjælpe jer med at opnå et godt samarbejde med relevante parter, med det formål at alle omkring jeres barn arbejder sammen og ikke mod hinanden og med jeres barns trivsel og tilbagevenden til skole, for øje.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
John Doe
Designer