Børn og familie

Målgruppe

Målgruppe for vores indsatser er familier, børn og unge der har behov for en specialiseret indsats og som har mange og komplekse udfordringer. Vi tager både imod akutte og ikke-akutte opgaver. Ved behov kan indsatsen startes op indenfor 4 timer fra første opkald.

Vi arbejder med alle udfordringer i familien – men er specialiserede inden for:

  • Vold i nære relationer
  • Højkonflikt skilsmisser og forældre med højt konfliktniveau
  • Forældre med komplekse udfordringer
  • Udviklingstraumer og seksuelle overgreb
  • Børn med bekymrende skolefravær
  • Familier med minoritetsbaggrund
  • Kriminalitets- eller radikaliseringstruede unge
  • ADHD/ADD
  • Angst/Depression
  • Misbrug
  • Når samarbejdet mellem familie og myndighed er udfordret

Indsatser

Familiebehandling - et tilbud for forældre eller hele familien

Et tilbud til familier der har behov for støtte, guidning og vejledning. Indsatsen er målrettet til enten forældre, eller forældre og børn. Formålet med indsatsen er at tilbyde nye redskaber og værktøjer i forældreskabet og i relationen mellem forældre og barn, således at barnets og familiens trivsel sikres.

Vi arbejder tillidsbaseret og traumebevidst og møder familierne, der hvor de oplever at have behov for hjælp. Det betyder i praksis at familierne oplever at indsatsen fra dag et gør en forskel. I forhold til den enkelte opgave betyder det, at vi ikke oplever familier, der ikke ønsker at indgå i vores indsats. Vi har valgt at arbejde på denne måde, fordi med denne tilgang åbnes der hurtigt for et stort forandringspotentiale, som gribes og understøttes.

Vi samarbejder tæt med civilsamfundet. Det gør vi fordi familiemedlemmerne hermed oplever forandring i deres liv i flere forskellige arenaer. Samtidig oplever familiemedlemmer forskellige støttemuligheder, der tilsammen medfører større og hurtigere forandring i familiens trivsel. Eksempelvis hjælper vi med opstart og deltagelse i deltagelse i familiecafeer, gruppeforløb for voldsudsatte og voldsudøvere, familieaktiviteter og deltagelse i børn- ungdomsforeninger. Når det behøves, gør vi følgeskab.

Formålet med familiebehandlingen er at understøtte forældre i deres forældrerolle, så der kan oparbejdes et trygt og positivt samspil mellem forældre og barn – eller mellem forældre i sager, hvor konfliktniveauet er højt.

Vi udfører observationer og beskrivelser af forældreevne, samt udarbejder anvisninger i højkonfliktsager, hvor det kan være svært at finde gode løsninger mellem forældrene.

Kontaktperson

Vi udfører kontaktpersonsordninger for unge i alderen 12-18, samt ungestøtte for unge mellem 18-22.

Et tilbud til børn og unge, som har brug for en voksenstøtte udenfor familien. Der kan være mange årsager til at et barn eller ung har brug for støtte og vejledning af en kontaktperson. Uanset årsagen, har vi kompetencerne til at sætte gang i en positiv udvikling. Mange af de børn og unge vi har i forløb, har komplekse og mangeartede udfordringer der til sammen gør at der er brug for særlig specialisering og viden. Derfor er det vores metodiske tilgang, at vi er tilgængelige, når behovet er der – og vi hjælper med det, der er brug for hjælp til. Vi arbejder i alle vigtige arenaer, alt efter barnet eller den unges behov. Det betyder at vi både kan deltage i SFO, i klubben, til sport- eller foreningsliv, i hjemmet eller et helt tredje sted.

Vi arbejder traumebevidst og med respekt for det levede liv, som barnet eller den unge agerer ud fra. Det betyder i praksis at vi møder barnet eller den unge med respekt og tillid til barnets oplevelser. Vi hjælper barnet eller den unge med at se sig selv med nye øjne og understøtte barnet i forhold til at være agent i eget liv. Sammen med barnet eller den unge ser vi på det der udfordrer og finder løsninger, nye måder at se på problemet eller nye måder at handle på i forhold til problemet. Vi arbejder

Vi samarbejder tæt med civilsamfundet. Det gør vi fordi vi tror på, at sammen kan vi mere – og civilsamfundet kan tilbyde barnet eller den unge noget, som hverken forvaltning eller leverandør kan tilbyde. Derfor hjælper vi ofte barnet eller den unge til aktiv deltagelse i foreningslivet, hvor barnet har mulighed for at møde andre unge og voksne, eller foreninger, hvor barnet har muligt for at møde andre der lever med de sammen udfordringer.

Vi har kompetencer til at arbejde med UKN forløb, psykiatriforløb, bekymrende skolefravær og børnefaglige undersøgelser.

Støttet eller overvåget samvær

Et tilbud til anbragte børn og deres forældre. Vi understøtter samværet i situationer, hvor det kan være svært at afholde eller være i samværet mellem anbragt barn og forældre. Vi tilrettelægger indsatsen ud fra barnets behov og tryghed. Det betyder også at vi i indsatsen har fokus på at barnet får de pauser og den tilbagetrækning, som der kan være behov for.

Vi støtter forældre i at udvide deres kompetencer, selvforståelse og mentaliseringsevne. Vi arbejder metodisk på at understøtte forældre til at lære at se sig selv både ude og indefra og at se deres børn indefra. Det gør vi med fokus på, at forældrene på sigt selv kan skabe gode og trygge rammer for deres børn under samvær.

Vi arbejder traumebevidst. Det betyder i praksis, at vi møder barn og forældre med tillid og tro på at de har de bedste hensigter. Vi sørger for at skabe trygge og rolige, rammer hvor både barn og forældre har mulighed af at profiterer af indsatsen. Vi ved, at jo mere trygge både forældre og barn er, jo større mulighed er der for at samværet lykkes og at barnet har mod på mere samvær. Det betyder også, at ved overvåget samvær kan der i højere grad observere forældre når de er trygge – derved er der større mulighed for at opnå et mere retvisende billede af forældrekompetencer.

Vi udarbejder beskrivelser af både støttet og overvåget samvær og arbejder i tæt kontakt med sagsbehandler.

Praktisk pædagogisk støtte

 Vi tilbyder praktiks pædagogisk støtte med fokus på udviklingspotentialet hos børn og forældre. Det betyder at vi altid sammen med forældre undersøger hvordan de kan blive mere kompetente til at klare flere ting eller til at strukturere, så det bliver mere overskueligt at klare opgaverne i hverdagen.

Vi tilbyder også aflastning i hjemmet og finder sammen med familien ud af, hvordan aflastningen skal tilrettelægges, så familien opnår det bedste udbytte af indsatsen.

Vi arbejder med respekt for familiens medlemmer og med stor forståelse for, at det kan være svært at have en indsats i hjemmet. Derfor gør vi meget ud af at skabe tryghed til os og at indsatsen er så lidt forstyrrende i hverdagslivet som muligt.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
John Doe
Designer