Social og handicap

Målgruppe

Målgruppen for vores indsatser er voksne med udfordringer i hverdagen. Det kan både være form af lav fysisk og psykisk funktionsevne, hjemløshed, misbrug eller invaliderende ensomhed. Vi tilbyder også indsatser for voksne der skal udskrives fra krisecenter, psykiatriske afdelinger eller flytte i egen bolig fra botilbud.

Vi arbejder ud fra de mål udarbejdes i forvaltningen og afrapporterer løbende. Vi arbejder i tæt samarbejde med sagsbehandlere i de forvaltninger, borgeren har sager. Vi samarbejder også med andre relevante parter, deriblandt studie og arbejdsmarked, civilsamfund og familie, såfremt borgeren ønsker det. Det gør vi for at vi sammen kan hjælpe og mobilisere den enkelte borger, så meget som muligt. Vi tror på, at sammen kan vi mere – og derfor arbejder vi også med denne tilgang.

Vi arbejder altid traumebevidst og med stor respekt for den enkeltes livshistorier og oplevelser. Fordi vi ikke bare prædiker respekt, men har den traumebevidste tilgang som vores virksomhedsnerve og den respekt for den enkelte som tilgangen medfører, har vi en meget høj succesrate i forhold til at understøtte den enkelte til progression.

Vi arbejder specialpædagogisk og hjælpe den enkelte med at få sin hverdag til at hænge bedre sammen og opnå og bevare kontakt til familie og venner. Vi hjælper den enkelte med at nå sine mål og hos os er borgerens ønsker og behov er i centrum -for vi ved at hver borger er ekspert i sit eget liv.

Indsatser

Hjemmevejleder

Vi tilbyder praktisk pædagogisk støtte i form af hjemmevejleder til voksne over 18 år, med mindsket funktionsevne eller andre særlige udfordringer. Vi arbejder løsningsorienteret og understøtter i så høj grad som muligt, at den enkelte opnår nye og flere kompetencer i forhold til hverdag og trivsel. Vi arbejder metodisk med hverdagsmestring, koncentration og instruktionsforståelse, helbredsorientering- og mestring og anvender flere forskellige redskaber i arbejdet med den enkelte. Sammen med den enkelte finder vi ud af hvilke metoder der virker bedst.

Krisecenter

Vejen tilbage til et nyt liv efter et krisecenterophold kan være lang. Der er mange praktiske ting der skal styr. Måske skal der samarbejdes med andre forvaltninger, såsom jobcenter og socialforvaltning. Det kan være svært at klare dagens mange opgaver, samtidig med at traumer og frygt stadig er en del af borgerens hverdag. Selv om man forlader et krisecenter, er det ikke sikkert at man har færdigbearbejdet traumerne, eller at man er i optimal sikkerhed. Vi har ekspertise i forhold til den svære proces fra krisecenter til nyt liv og vi følger den enkelte i hele processen. Vi arbejder traumebevidst og med nærvær og nænsomhed, samtidig med at vi med sikkerhed kender de skridt der skal tages henimod et nyt og voldsfrit liv. Vi guider, støtter og vejleder i alt fra hverdag, selvforståelse/psykoeducation, at navigere i forvaltninger,  og sikkerhed.

Udskrivningsmentor

Efter et længerevarende ophold på en psykiatrisk afdeling, kan der være et midlertidigt behov for en udskrivningsmentor. Formået med en udskrivningsmentor er at overgang mellem hospital og eget hjem bliver så blid og tryg som muligt, så den enkelte borger oplever at kunne klare de opgaver og det liv, der er forbundet med at komme hjem igen. Vi arbejder specialpædagogisk, traumebevidst og med stor forståelse for det levede liv. Vi starter samarbejdet allerede inden borgeren er udskrevet og hjælper med, at alt der kan blive en udfordring i forhold til at skulle hjem, bliver løst og klaret, så borgeren er tryg og har ro i forhold til at skulle hjem.

Støttekontaktperson

En støttekontaktperson hjælper borgeren til at opnå en normal hverdag, hvor den enkelte oplever at hverdagen hænger sammen. Vi kan hjælpe med at opnå eller bevare kontakt med familie og venner, eller deltagelse i sociale aktiviteter. Vi hjælper også med kontakt til offentlige myndigheder og at få overblik over dine muligheder, pligter og rettigheder. Derudover hjælper vi med at opnå eller forblive i egen bolig, samt at bevare kontakt med familie og venner. Derudover praktiserer vi også følgeskab til behandling m.m.

Vi arbejder narrativt og traumebevidst, med fokus på den enkeltes iboende kompetencer og evner og med tillid til at den enkelte kan opnå nye kompetencer og evner.