Civilsamfund

I Familie og Trivsel tror vi på, at civilsamfundet kan noget andet end myndighed og anden aktør kan. Derfor samarbejder vi altid tæt med civilsamfundsorganisationer og foreningslivet. Vores erfaring er at vi gennem et samarbejde med andre aktører, langt hurtigere kan skabe positive forandringer i samarbejde med den enkelte borger. Vi ser det som vores opgave at afsøge hvilke foreninger eller civilsamfundsorganisationer, der kan være med til at bringe trivsel og forandring i borgerens liv.

Eksempel 1 – voldsudsat:

Hvis vi har en borger i forløb, der er eller har været voldsudsat, tager vi altid kontakt til aktører der sammen med os kan være med til at ændre borgerens nuværende situation. Det betyder at vi kontakter foreninger i lokalmiljøet, hvor der tilbydes gruppeterapi for voldsudsatte eller familiecaféer hvis den voldsudsatte har børn. Det gør vi fordi, den enkelte borger skal opleve at være en del af et fællesskab, der strækker sig ud over en midlertidig indsats gennem os.

Eksempel 2 – ensom:

Når vi har ensomme unge eller voksne i forløb, tager vi sammen med borgeren kontakt til relevante civilsamfundsorganisationer, der kan hjælpe med at bygge bro til andre mennesker. For en ung pige, kan det være at deltage i aktiviteter der tilbyder meningsfulde fællesskaber, hvor den unge kan møde andre unge. For en voksen, hjælper vi med at bygge bro til væresteder, kulturhuse, frivillighuse eller psykiatriske væresteder. Andre gange bygger vi bro til foreninger, der tilbyder fællesskaber med fysiske aktiviteter. Sammen med den enkelte borger finder vi ud af, hvad der virker for dem.

 

Formålet med at samarbejde tæt med civilsamfundsorganisationer er at den enkelte borger oplever, at den generelle trivsel øges og at der sker en positiv forandring, når han eller hun deltager i meningsfulde og inkluderende fællesskaber. Vi går metodisk til værks på denne metode fordi vi tror på at når borgeren lykkes, lykkes vi.